İstanbul'un saklı cenneti: Uzunya/Demirciköy


İstanbul'un birbirinden güzel gizli köşeleri, saklı cennetleri var. Bunlardan biri de Sarıyer/Demirciköy'de yer alan Uzunya.

Hafta sonu, "Şehrin kaosundan uzaklaşayım ama İstanbul dışına da çıkmayayım" diyenler için en iyi alternatifler arasında yer alan Uzunya'da pek çok aktiviteye yer var.
Sabah erken saatlerde rotanızı bu tarafa çevirip, deniz kenarında güzel bir köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Düşünsenize, mavinin sonsuz rahatlatıcılığı kahvaltının verdiği mutluluk hissiyle birleşiyor...
Gizem Satıroğlu (@gizemstrgl)'in paylaştığı bir gönderi ()
Uzunya Beach, sezon boyunca İstanbul'da denize girebileceğiniz nadir yerlerden biri. Maviyle yeşilin birleştiği bu koyda, Kilyos'taki gibi öyle hırçın dalgalarla savaşmıyorsunuz. Dalgalarla boğuşmak yerine sakin sakin yüzmeyi tercih edenler için şehirdeki en iyi alternatiflerden.

Damsız girişin yapılamadığı plajda ihtiyacınız olan her şey mevcut. Restoranın dışında plajda ayriyetten bir kafeterya da var.

Yavaş yavaş İstanbul için deniz sezonu kapanıyor fakat deniz severler için hala bir umut var. :) Sanıyorum ki giriş ücretleri hafta içi 30 hafta sonu 50 TL gibi bir rakam. İsterseniz yaz başında sezonluk plaj üyelik kartı da alabiliyorsunuz. Daha detaylı bilgi almak isterseniz internet sitelerinde yer alan telefon numarasını arayarak iletişime geçebilirsiniz.
Akşam yemeğini keyfe dönüştürmek isteyenler için de her daim taze balık içeren bir menüleri var. Yıldızların altında tatlı bir esintiyle yemeğinizi yerken bir yandan da denizden gelen dalga seslerini işiteceksiniz.

Tüm bunların yanısıra düğün gibi özel gün etkinliklerine de ev sahipliği yapıyorlar. En son gittiğimde denk geldiğim organizasyon bana masallardaki gibi bir düğünün mümkün olduğunu kanıtladı.

Ayrıca, karavanınızla gelip kamp alanında dilediğiniz gibi konaklama şansınız da var. Bu güzelliklere doymak, doğayla iç içe olmak için yürüyüşe çıkabilir, kötü enerjinizi atabilirsiniz. Bu arada doğayla iç içe derken kastettiğim, yanınızdan ineklerin geçebilmesi, köpeklerin ineklere kafa tutması gibi şeyleri içerebilir. :)
Gizem Satıroğlu (@gizemstrgl)'in paylaştığı bir gönderi ()
İstanbul'da yeşile doyabileceğimiz yerler çok sınırlı artık. O yüzden burası gerçekten bir saklı cennet! Buraya her geldiğimde kendimi hafiflemiş hissediyorum. Şehirde negatif enerjinin hüküm süremediği ender yerlerden biri. Yeşil ve mavinin buluştuğu yerde ne kadar mutsuz olabilirsin ki?

NASIL GİDİLİR? 

Araç ile: Bulunduğunuz konumdan Sarıyer'e gelip, Kilyos yolunu takip etmelisiniz. Yolun sağ tarafında kalacak olan Demirciköy tabelasını kaçırmayın. Kilyos ayrımında bu tabelayı görüp sağ taraftan yolunuza devam etmeniz gerekiyor. Demirciköy meydanında yer alan camiyi gördüğünüz ayrımda ise sağdan devam edin, yolun sonu Uzunya'ya çıkacak.

Toplu taşıma ile: Bulunduğunuz konumdan öncelikle Hacıosman Metro İstasyonu'na gelmelisiniz. Metrodan çıktığınızda otomatikman otobüs durağına çıkıyorsunuz. 151 Hacıosman Metro - Kilyos/Demirciköy hattına binip son durakta inmeniz, indikten sonra da biraz yürümeniz gerekiyor.


Yorumlar

Popüler Yayınlar